Hvordan finder du opladning til elbilen i Danmark?

E-ON har en app med angivelse af ladestanderne i Danmark.
Her er link til E-ONs app iPhone, Android

Clever har en app med angivelse af ladestanderne i Danmark.
Her er link til Clevers app iPhone, Android

Jeg vil klart anbefale app'en fra PlugShare, da den har de mest opdaterede angivelser af ladestanderne. Denne app bliver holdt opdateret af mange af elbilsejerene i Danmark. Endvidere har den også angivelse af private ladestik, hvor man kan få lov til at nødlade til en fornuftig pris.
Her er link til PlugShares app iPhone, Android

Læs mere om betaling af opladning i Danmark.


Hvilke stik skal du bruge til opladning af elbil i Danmark?

Det er en rigtig god ide, at have en type 2 ledning med, da mange af de offentligt tilgængelige ladere har dette stik. Endvidere er der også mulighed for hurtigladning ved Tesla Superchargere, CCS- og CHAdeMO-ladere.

De almindelig stik i de danske hjem er ikke alle af typen Schuko, som bruges mange andre steder i Europa.
Her er nogle af de godkendte danske stik med jordforbindelse.

Stik i Danmark 300x106 - Opladning af elbil i Danmark

Endvidere findes der også gamle stik med 2 ben.

For udenlandske elbilsejere kan det derfor være nødvendigt at købe en adapter eller et adapterkabel, der kan ændre Schuko-stik til dansk 3-benet stik. Disse kan typisk købes i Silvan, Harald Nyborg, Bauhaus og Bilka. Den lille adapter kan dog være svær at skille ad igen, så det er en fordel at købe et adapterkabel.


Hvad skal du være opmærksom på ved opladning af elbil i Danmark?

Hvis du lader ved et privat hus, kan det være nødvendigt at sætte ladestrømstyrken i bilen ned til f.eks. 6-8 A, for at undgå at sikringerne springer, eller at der opstår brand i huset.
Du skal kun bruge en forlængerledning  i nødstilfælde, og det er vigtigt at rulle forlængerledningen helt ud, for at undgå varmeudvikling.