Test af e-Golf

Hvis du overvejer at købe en Golf, så skal du helt klart se på, om du ikke i stedet skulle købe en e-Golf.
Springet fra Golf til eGolf er ikke ret stort, da e-Golfen designmæssigt er bygget op på samme måde som Golfen. Kørekomforten er også i top og ligner Golfens.

Den eneste ulempe er, at bagagerumme er lidt mindre i eGolfen p.g.a batteriet. Endvidere skal du selvfølgelig lige lære at køre elbil, hvis du ikke har haft en elbil før. Men det er faktisk overraskende nemt at have en elbil, da 80% af opladningen foregår om natten, hvor bilen alligevel holder stille.

Den nye e-Golf har nu en rækkevidde på 300 km med en reel rækkevidde på ca. 200-250 km (afhængig af vind, vejr, temperatur og kørestil). Det betyder, at de fleste vil kunne køre til og fra arbejde uden yderligere opladning. Desuden kan du køre på længere ture og hurtiglade på vejen.

Jeg har valgt at give e-Golfen 4 ud af 5 stjerner. Følgende trækker ned i vurderingen: den høje pris, det lidt kedelige design og en app med skuffende få funktionaliteter.

Pris og udstyr

Prisen på e-Golfen starter på 305.994 kr (ekskl. leveringsomkostninger).

Sikkerhedsudstyr
Front assist med City emergency brake, elektronisk håndbremse, 7 airbags, hovedstøtter og trepunktsseler, Precrash, træthedsregistrering, Car-Net Security, e-Sound, 2 Isofixbeslag på bagsædet

Andet Standardudstyr
Komfortsæder foran, lændestøtte på forsæder, højdejusterbare forsæder, midterarmlæn for og bag, mulitifunktionslæderrat, gearknop i læder, aircondition Climatronic, adaptiv fartpilot, navigation, Ambientebelysning, opvarmet forrude, kørecomputer, varmepumpe, LED baglygter, LED forlygter, 16 " letmetal fælge, e-Sound, type 2 kabel og mormorlader.

Link til e-Golf prisliste

EgenskabVærdi
Pris fra305.994 kr
Specialaftale vedr. opladningClever unlimited
Batteristørrelse (brutto)35,8 kWh
Rækkevidde (NEDC)300 km
Reel rækkevidde200-250 km
LadestikType 2
CCS Combo
Opladning (AC)3,7 kW/16A ca. 11 timer
7,2 kW/16A ca. 5 timer 30 min
Hurtigladning (DC)Maks. 40 kW
40 kW 0-80 % ca. 45 min
Garanti på batteri160000 km / 8 år
Sikkerhed (NCAP)5 stjerner
(gammel model fra 2012)
0-100 km/t9,6 sek
Tophastighed 150 km/t
Vægt1540 kg
Dimensioner(l/b/h)4,27m/1,80m/1,47m
Antal døre5 - hatchback
Bagagerum341 l
Rækkevidde
IMG 3351 e1499722518859 - Test af e-Golf - det sikre valg til nye elbilister

Jeg har testet e-Golfen både på korte ture og på en lang tur Roskilde-Søborg-Odense-Roskilde. På den lange tur kørte jeg 199 km på en opladning, og der var 26 km tilbage på batteriet. Jeg vil derfor regne med, at jeg reelt kan køre ca. 200-250 km. Det afhænger dog meget af vind, vejr, temperatur og kørestil.

Generelt har forbruget under testen ligget imellem 11,5 kWh/100 km og 17 kWh/100 km.

Jeg har ikke på noget tidspunkt haft rækkeviddeangst, og jeg ville sagtens kunne køre til og fra mit arbejde (60 km) og stadig have mange km tilbage på batteriet. Det ville heller ikke være nødvendigt for mig at lade op hver nat i sommerperioden.

Med en rækkevidde på 300 km ligger e-Golfen godt i feltet lige nu, men udviklingen går hurtigt. Allerede i 2018 vil der være mange konkurrerende biler på markedet, og e-Golfen vil ligge i den lave ende mht rækkevidde.

Forhold under testkørsel

  • Aircondition tændt

  • Tilladte hastighed

  • Køresetting: Normal

  • Adaptiv fartpilot

  • Sommer, tør vej, let vind

Opladning

Det er utroligt nemt at lade elbilen op i hverdagen. Jeg plejer at sige, at det tager 20 sek. 10 sek. til at sætte stikket i, når du kommer hjem fra arbejde, og 10 sek. til at tage det ud igen om morgenen. Bilen lader op om natten mens den holder stille i garagen, og den er klar til afgang næste morgen.

Med et 7,2 kW/16A stik tager det ca. 5 timer og 30 min. at lade batteriet op. Dette var også, hvad jeg erfarede i forbindelse med testen af bilen.

Hurtigladning foregår med CCS Combo lader, som findes mange steder i Danmark. De findes typisk ved indkøbscentre og rastepladser.

Da jeg testede hurtigladning, fik jeg ladet batteriet op fra 39% til 92 % på 30 min. Det passer fint med den tid, det tager for mig at købe ind. Mange gange vil det ikke være mig, der venter på bilen, men bilen, der venter på mig.

Design

e-Golfens design ligner meget den almindelige Golfs design. Der er dog specielle kendetegn som f.eks de aerodynamiske fælge, de blå gennemgående linjer og e-Golf-skiltet. 

Jeg kan bedst lide elbiler, der ligner "rigtige" biler samtidigt med, at de har et smart design.

e-Golfen ligner en "rigtig" bil, men jeg synes, at selve designet er ret kedeligt. Det er meget tydeligt, at e-Golfen er designet til at passe ind i det allerede eksisterende design. Den skal ikke stikke for meget ud.

Den fås i følgende lakeringer:

  • Indtræk: Titan sort, Vienna sort/grå, Vienna Shetland og Vienna Grå/Rubin rød
  • Lakfarver: Pure Hvid, Black Rubin Rød og Urano Grå, Indium Grå, Atlantic Blå, Peacock Grøn, White Sølv, Tungsten Sølv, Deep Sort og Oryx Hvid
  • Metal/perleeffekt koster ekstra. Visse af de andre lakfarver koster også ekstra
Komfort og kørsel

e-Golfen er meget let at køre og ligger utroligt godt på vejen. Der er en god lydisolering i bilen, og der er derfor kun en svag lyd fra elmotoren og lidt dækstøj.

Der kan vælges 3 typer køreindstilling: Normal mode, Eco mode og Eco+ mode. Ved Eco mode og Eco+ mode begrænses antal hk og tophastigheden.

Man kan vælge 4 niveauer af regenerering. Jeg kan selv bedst lide at køre med en pedal ved bykørsel. Så jeg kørte ofte med den højste regenerering (setting B på gearstangen). Ved den høje regenerering kan man blot slippe speederen, og så vil bilen bremse ned.

Sæderne er behagelige og er gode til langture. Finishen i bilen er af den gode tyske kvalitet, og der er faktisk fint med udstyr i standardmodellen. Jeg ville nok som minimum tilvælge DK-pakken for at få bakkamera og sidespejle med varme.
Der er god plads i højden både på forsædet og på bagsædet. Der er splitbagsæde og klap til lange ting. Bagagerummet er lidt mindre end i Golfen p.g.a. batteriet.

Touchskærmen er meget velfungerende, og den er intuitiv og let at bruge.
Navigatoren er utrolig god, og der er rigtig mange muligheder for at vælge forskellige ruter, POI og viapunkter.

Det digitale instrumentdisplay (ekstraudstyr) kan vise rigtig mange data, men det tog mig nogen tid, at finde rundt i menuerne.

Den adaptive fartpilot er rigtig god. Jeg brugte den især på motorvej, landevej og ved køkørsel.

Der er mulighed for at styre bilen via app'en Car-Net. Om vinteren er det dejligt, at kunne varme bilen op og starte opladningen i god tid inden afgang. Det har stor betydning for rækkevidden, om bilen og batteriet er varmt. App'en giver mulighed for at time opladningen i forhold til afgangstid, men jeg kan ikke umiddelbart se, at opvarmingen kan times. Det er dog muligt at starte opvarmingen af kabinen, opvarmingen af forruden og igangsætte opladningen manuelt via app'en. Der er mulighed for at se lidt køredata, men ikke imponerende mange detaljer. Endvidere er der mulighed for at justere den maksimale ladstrøm og den nedre grænse for batteriopladningen. Jeg er ikke imponeret over funktionaliteterne i app'en.

Det eneste, der irriterede mig ved selve brugen af bilen var, at jeg skulle trykke på en knap for at tænde og slukke bilen. Jeg glemte næsten hver gang at slukke bilen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
e-Golf 300 km
Author Rating
41star - Test af e-Golf - det sikre valg til nye elbilister1star - Test af e-Golf - det sikre valg til nye elbilister1star - Test af e-Golf - det sikre valg til nye elbilister1star - Test af e-Golf - det sikre valg til nye elbilistergray - Test af e-Golf - det sikre valg til nye elbilister